Lot Bergmans

Verbeter je leven door te luisteren naar je lijf.


“Stel nou dat het lichaam inderdaad zoveel wijsheid bezit dat het jou exact vertelt wat goed voor jou is. Zou het dan zo kunnen zijn dat je lijf zegt 'ho, stop, tot hier en niet verder'? Dat daar waar het hoofd geen nee (meer) kan zeggen, je lichaam het voor je gaat doen? Zou het dan interessant zijn om jezelf de vraag te stellen wat deze klacht jou te vertellen heeft? Waar in jouw leven zeg je nog steeds 'ja' terwijl je eigenlijk 'nee' zou moeten zeggen. Je lijf als perfecte thermometer.”

Dit is een boodschap van Dr. Jurriaan aan ons allen en het is spot-on als het gaat over mijn pad dat me uiteindelijke leidde naar Body Stress Release- practitioner zijn. Ik heb me eerst honderden keren moeten stoten tegen mijn eigen wilskracht voordat mijn lijf serieus gehoord werd. En vanaf dat moment had ik nog een lange weg te gaan. Mijn wens is dat ik het anderen wat makkelijker maak. Doordat ik hen kan uitnodigen met een daadwerkelijk effectieve tool om niet alleen het lijf te verkennen en herstellen maar bovenop alles ook het vertrouwen in het lijf terug te geven.

Het duurde even voordat BSR en ik elkaar gevonden hebben, maar toen het gebeurde was het raak. Sinds 2012 kampte ik met de naweeën van een ondermijnd auto ongeluk in combinatie met een hardcore burn-out en ik leek het maar niet van me af te kunnen schudden. De whiplash was een katalysator voor mijn burn-out en mijn burn-out versterkte mijn fysieke whiplash klachten. Ik zat in een vicieuze cirkel. Alhoewel er fysieke verbeteringen ten opzichte van het begin merkbaar waren (gelukkig!) bleef het ergens steken met chronische vermoeidheid, chronische hoofdpijn, hypersensitiviteit voor geluid, verkrampte spieren en geen focus of gevoel van mezelf te zijn.  

Body Stress Release heeft dat voor mij doorbroken. En dat was na een jarenlange hopeloze zoektocht naar verbetering zo’n ontzettende opluchting, dat ik na de eerste release al euforisch riep; dit moet iedereen weten! Ik wil dit iedereen aan kunnen bieden! Jou, jou en jou! Iedereen moet weten dat dit er is voor ze! De maanden die erop volgden en zoveel releases later was mijn gevoel onveranderd. Ik wilde dit delen met anderen en mensen zoals jij helpen.

En zo vertrokken we een jaar later met het gezin naar Zuid-Afrika waar de grondleggers Gail Meggersee en Ewald Meggersee vandaan komen, om het vak daar te leren. Zo ben ik dagelijks bezig nu met aandacht voor de geest, én aandacht voor het lijf. Body + Mind = Soul. En ik doe dit werk inderdaad met ziel en zaligheid.

Mijn CV

Ik ben Lot Bergmans, moeder van zoon Otis en ben gelukkig samen met partner Johan. Op 28 september 2019 heb ik in Zuid-Afrika mijn diploma tot Body Stress Release practitioner behaald, met vlag en wimpel. Met geen tijd te verliezen ben ik in Nederland onmiddellijk aan de slag gegaan om mensen te helpen zichzelf los te maken van opgeslagen stress klachten. Het is zo'n mooie kans om mensen te helpen op een diepere laag. Het geeft me voldoening aan het einde van mijn dag. 

Ik run mijn praktijk My Body Stress Release aan huis in Amsterdam Oost en werk met een team practitioners in BSR praktijk te Marknesse.